Založ si blog

Dnes ešte nie

Už je to týždeň. Presne sedem dní. Týždeň je v mojom svete veľmi veľa času. Nie som najlepšia v čakaní na čokoľvek, tobôž na pozornosť, na ktorú som bola zvyknutá. Na dobré veci si zvykám rýchlo, nenechám sa veľa ponúkať.

Obula som si tenisky a vyrazila do východu slnka. Človek, ktorý v živote nešportoval, zabehne 100 kilometrov za týždeň a ani to nemá komu povedať. To je veľmi smutná realita.

Niekedy si odo mňa ľudia potrebujú dať chvíľu pauzu. Chápem to. Ani im to nezazlievam. Som urputná a je ma priveľa. Na to nikto nemá čas. Ale moje predispozície k závislostiam na ľuďoch spôsobujú, že trpím neprekonateľnými abstinenčnými príznakmi. Napríklad športom.

Kráčala som po mačacích hlavách smerom k dráhe a dívala sa na svoje tenisky. Veľké modré sluchátka mi hrali neprekonateľného Toma Rosenthala a ja som sa strácala v myšlienkach a vzoroch na zemi. Vždy, keď ho počujem, myslím na teba. Tiež tvrdíš, že som tvoj domov a raz ma prídeš navštíviť.

Vietor silno fúkal a môj krikľavý cardigan v ňom vial ako superhrdinský plášť. Pri skejtparku niekto zabudol veľkú žltú tekvicu a fľašu Jacka Danielsa. To je ale veľmi zvláštny nákup.

Palmy už kvitnú! Akosi zvláštne. Vyzerajú ako prachovky. Vedel si, že palma kvitne ako prachovka? Ja nie.

Povedal si, že potrebuješ pár dní času. Ale ja neviem, koľko to je dní. Možno preto som vždy randila s introvertnými autistami. Vedia sa vyjadrovať presnejšie. Ale zas, nedokážu ma tak exaktne milovať a upokojovať ako ty.

Prišla som domov, dala si vajíčka a proťák a sadla na verandu. Podvedome vždy, keď niekto prichádza príjazdovou cestou do našej štvrte, dúfam, že si to ty. Že vystúpiš z auta s veľkým slameným klobúkom, ktorý nikomu nepristane a širokým úsmevom, ktorý pristane každému.

Potom si sadneš vedľa mňa a budeme sa rozprávať. A fajčiť. A keby si bol smädný, viem, kde leží neotvorený Jack Daniels. Prejdeš so mnou moju behaciu trasu s rukami vo vreckách a budeme hovoriť o veciach, ktoré sú ťažké. Aj o takých, ktoré nevieme vyriešiť, len ich omieľame stále dokola. Zatvoríme sa do našej daydreamerskej bubliny, v ktorej nikoho nevidíme a nepočujeme a ja budem môcť byť konečne sama sebou. A sama s tebou.

Raz si mi povedal: „Z toho príbehu strašne cítiť, aká si zamilovaná“ a znelo to ako výsmech. Ale možno som len vzťahovačná. Možno si na mňa nezabudol, len máš veľa práce. Možno ti chýbam, len nemáš čas mi to povedať. A možno už sa nikdy nevrátiš, lebo je to so mnou veľmi ťažké.

Obúvam si tenisky a kráčam do západu slnka.
Je to sedem dní a 82 kilometrov.
A stále som ťa nestretla.

Možno ti chýbam.
Možno si na mňa zabudol.
Možno sa už nevrátiš.
Raz zistím, ako to bolo.
Ale dnes ešte nie.

Sláva víťazom

14.04.2024

Dvere za posledným narušeným chudákom sa zatvorili a Timo si unavene sadol do kresla na recepcii. Bezprízorne sa díval von. Bolo tam úplné ticho, iba jemné pradenie vonnej lampy rušilo naše bezrečie. Pozerala som sa pred seba a nad čímsi premýšľala. Nespomínam si už nad čím, mala som celkom prázdnu hlavu. Nemám rada, keď sa to deje. Vadí mi to. Ak môj mozog nemá [...]

Koniec sveta

01.04.2024

Mám slabosť pre miesta, kde zastal čas. Také, kde neexistuje sentiment minulosti, ani ťažoba budúcnosti. Miesta, ktoré sú iba tu a iba teraz. Nájdete ich, keď budete kráčať naboso po mokrom piesku a zarývať sa doň pätami. Jedno také poznám. Vždy, keď tam prídem, ocitnem sa v bubline dokonalého Teraz. Nikdy tam nikto nie je, len ja a chlap, ktorý býva na útese celkom [...]

Vesmírne dvojča

11.03.2024

,,Potrebujem konzultáciu,“ povedala som Timovi po rozhovore s klientkou, ktorá prepadla bludom. Alebo možno nie. Možno sa len dostala do stavu mysle, o ktorom my ostatní môžeme iba snívať, prípadne sa na ňom smiať. ,,Vyzeráš tak,“ zasmial sa. ,,To bola tá crazy ezo lady?“ prekrútil očami. ,,Hej,“ nemám rada, keď o nej tak hovorí, lebo tá žena je [...]

Alkoholtester / Tester /

Obrovský hazard: Vodič kamiónu nafúkal tri promile, ďalší zdemoloval múr materskej školy

09.05.2024 15:01

Trnavská vyšetrovateľka vzniesla obvinenie 54-ročnému vodičovi kamióna, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu.

Najvyšší súd NS

Výbor o kontrole ministerstva na Najvyššom súde nerokoval, opozícia kritizuje a žiada odpovede

09.05.2024 14:40

Členovia výboru po ukončení rokovania diskutovali o téme neformálne.

David Cameron

Cameron s odkazom na Rusko: Británia má nástroj, musí mať odvahu konať a použiť ho

09.05.2024 14:15

My v Británii a na širšom Západe máme nástroj. Otázkou je, či máme odvahu ju použiť - odvahu konať, povedal Cameron.

Russia Ukraine War

Neposlušným ukrajinským brancom sprísnili tresty, čaká sa už len na podpis Zelenského. Kto zaplatí pokutu a koho pošlú za mreže?

09.05.2024 14:00

Vláda navrhovala, aby ukrajinskí muži, ktorí sa otočia chrbtom k obrane vlasti, dostali maximálnu pokutu v prepočte až vo výške 4800 eur.

kontroverza

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪ Ľudia, čo sa pohoršujú, by sa mali polepšiť. ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Štatistiky blogu

Počet článkov: 320
Celková čítanosť: 927119x
Priemerná čítanosť článkov: 2897x

Autor blogu

Odkazy