Založ si blog

20 rokov pohoršujúcej vulgárnosti

Som s vami už 20 rokov. A je šokujúce to v mojom veku povedať. Začala som blogovať v roku 2004. Nebolo nás vtedy veľa, spomínam si asi na 15 ľudí, ktorí v tom čase tvorili obsah na slovenskom internete a boli rozlezení po tých pár portáloch, ktoré im túto možnosť dávali. Ľudia kedysi písali aj príbehy a mnohí, dokonca, aj veľmi dobré. Niektorí aj lepšie ako ja. Tých som mala najradšej. Ale potom kamsi zmizli a asi začali žiť svoje reálne životy bez potreby emočného výgrcu do wordpressovej šablóny.

Mala som veľa blogov za ten čas. Asi šesť. Možno som na nejaké zabudla, ale na tých šesť si spomínam. Začínala som na estrankach, potom som prešla na blogspot, SME, blog.sk, Kyberiu a rôzne iné, bohom aj internetom zabudnuté weby. Po každom rozchode s niekým, kto pre mňa v tej dobe znamenal celý svet, som sa zbalila a zmizla niekam na inú platformu, pod iným menom. Nie však s inou rétorikou, preto mi dnes robí radosť, že sú ľudia, ktorí ma naozaj čítajú od prvopočiatku mojich pamfletov. A vždy, keď kamsi zmiznem, ma zas nájdu.

Pôvodne som sem prišla, lebo som chcela konzervatívcov trochu poburovať poviedkami plnými sexu, vulgarizmov a ultraliberálnych názorov, za ktoré by ma vyjebanec Soros už mohol začať platiť. A potom som tu zostala, lebo som bola lenivá kamsi odchádzať. Je to 20 rokov, čo je blogosféra moja debna s pieskom, do ktorej strkám hlavu. Dík, že to furt čítate. O deviatej ráno v pracovné dni s kávou v ruke, keď sa vám ešte nechce začať robiť na sny vašich zamestnávateľov.

Ale vlastne nie o tom som chcela. Chcela som o tom, že kedysi tu boli ľudia, ktorí písali naozaj dobre, naozaj zábavne a naozaj deep. Spomínate si na nich?

Na Pokecológa, ktorého sexuálne fabulácie a absurdné príbehy bavili internetové podsvätie pekných pár rokov? Poko začal v roku 2007, v zlatej ére Pokecu a kuref, ktoré sa rady nechali pozvať na hocičo, za čo mohli následne zaplatiť fajkou. Písal zábavne a pútavo, ale s pribúdajúcimi ženskými nickmi, ktoré na Pokeci obhospodarujú muži, to asi vzdal.

S veľkou láskou som si chodila aj po maskulínne denníkové zápisky Grgu Pitiča, bratislavského mámvpičistu, ktorý nás roky kŕmil na blogspote pikoškami zo svojho života vo veľmi oprsklej a živočíšnej rétorike. Nebolo to super, keď boli ľudia v blogoch prirodzene vulgárni a netvárili sa ako poslední spravodliví? Bolo.

Žien som nikdy veľa nečítala, lebo boli nudné a presladené, ale Plantagenetka si získala moju pozornosť aj srdce. Roky písala pod vlastným menom a vlastnou fotkou a mne to aj dnes príde neuveriteľne odvážne. Ak hľadáte ženské poryvy duše a psychadelické príbehy, ktoré sa naozaj stali, Nicole je dobrá voľba.

Ak máte v merku ľudí, ktorí píšu príbehy a robia to naozaj dobre, neostýchajte sa linknúť ich do komentára. Mám chuť znova prepadnúť nejakému tvorcovi, ktorí vie vystavať príbeh lepšie ako ja.

Sláva víťazom

14.04.2024

Dvere za posledným narušeným chudákom sa zatvorili a Timo si unavene sadol do kresla na recepcii. Bezprízorne sa díval von. Bolo tam úplné ticho, iba jemné pradenie vonnej lampy rušilo naše bezrečie. Pozerala som sa pred seba a nad čímsi premýšľala. Nespomínam si už nad čím, mala som celkom prázdnu hlavu. Nemám rada, keď sa to deje. Vadí mi to. Ak môj mozog nemá [...]

Koniec sveta

01.04.2024

Mám slabosť pre miesta, kde zastal čas. Také, kde neexistuje sentiment minulosti, ani ťažoba budúcnosti. Miesta, ktoré sú iba tu a iba teraz. Nájdete ich, keď budete kráčať naboso po mokrom piesku a zarývať sa doň pätami. Jedno také poznám. Vždy, keď tam prídem, ocitnem sa v bubline dokonalého Teraz. Nikdy tam nikto nie je, len ja a chlap, ktorý býva na útese celkom [...]

Vesmírne dvojča

11.03.2024

,,Potrebujem konzultáciu,“ povedala som Timovi po rozhovore s klientkou, ktorá prepadla bludom. Alebo možno nie. Možno sa len dostala do stavu mysle, o ktorom my ostatní môžeme iba snívať, prípadne sa na ňom smiať. ,,Vyzeráš tak,“ zasmial sa. ,,To bola tá crazy ezo lady?“ prekrútil očami. ,,Hej,“ nemám rada, keď o nej tak hovorí, lebo tá žena je [...]

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

kontroverza

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪ Ľudia, čo sa pohoršujú, by sa mali polepšiť. ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Štatistiky blogu

Počet článkov: 320
Celková čítanosť: 923510x
Priemerná čítanosť článkov: 2886x

Autor blogu

Odkazy