Založ si blog

Denník neurotickej copywriterky: Yeah, but autority

Ak ktokoľvek z vás nepochopil slovnú hračku ukrytú v názve, mrzí ma to, skrsla v mojej chorej hlave veľmi znenazdajky. Ak ju pochopil admin tohto portálu a stiahne mi článok z hlavnej stránky, tak by som len rada upozornila katolíkov a iný plebs, že v titulku článku, ba ani v perexe, vôbec žiaden vulgarizmus nie je.

Zato zvyšok tohto článku nimi bude, pravdepodobne, prepchatý. Takže odporúčam, aby ho nečítali osoby mladšie ako štyridsať rokov a keď už, tak len pod dohľadom skúseného mentalistu. Alebo iného kokota.
Ah, či mi to dobre spravilo!

Nikdy som nemala problém s autoritami. Som prirodzene submisívna. V súkromí. Dokonca preferujem dominantné typy osobností. V súkromí. Ale keď ide o prácu, nie som typ človeka, ktorý by pritakával, keď niekto rozpráva pičoviny. Pochopiteľne, nie som natoľko jebnutá, že by som nebola ochotná pritakávať, keď niekto hovorí k veci. Žiadne secesné správanie. Žiadna „rebélia pre rebéliu“.

Spomínam si, ako som kedysi pracovala v jednom kníhkupectve. Manažérka predajne mala asi 22 rokov a jej IQ nebolo o nič vyššie. Dokázala nájsť problém tam, kde by normálny človek nehľadal ani riešenie. Keď prišlo na pretras, že som do interného firemného dokumentu dopísala slovo perom a nie fixkou, pozastavila som sa nad jej psychickým zdravím. Ale keď jej začalo vadiť, že oslovujem kolegu zdrobneninou mena, definícia jej mentálnej subnormy už bola úplne zrejmá. Tak som sa jej spýtala, kto jej v živote ublížil natoľko, že sa musí správať ako piča. Otázka bola, viac-menej, rečnícka, lebo hneď nato som ju požiadala o vytlačenie výpovede a šla som s veľkou gráciou do piče.

V poslednom ročníku vysokej školy sme odovzdávali námety na absolventské scenáre. Namiesto mučivej ťažoby o rakovine, mŕtvych deťoch a chromých psoch, som sa rozhodla napísať scenár na animák pre deti. Moja ročníková vedúca, mimochodom autorka scenára na najhorší slovenský film Polčas rozpadu, nebola spokojná. Pretože absencia spomínaných tém, milostného trojuholníka a generačnej výpovede, nevyhovovala jej predstavám o umeleckom diele. Posledná veta, ktorú som jej povedala, bola: ,,Deň, keď na konci mojich filmov budú vybuchovať granáty a kariéra Mareka Geišberga, bude dňom, keď zomrie slovenská kinematografia!“. Viac sme sa nevideli.

Jeden z mojich pedagógov častokrát hovoril: ,,Umenie, to nie je len tak si prdieť do púpavy.“ Súhlasím s tým, dokonca by som to rada parafrázovala – ani reklama nie je len tak si prdieť do púpavy. Sú ľudia, ktorí pracujú v rovnakej agentúre na rovnakom poste pokojne aj 15 rokov. Niektorí preto, že sú celých 15 rokov naozaj dobrí a niektorí preto, lebo 10 rokov boli dobrí a zvyšných 5 rokov agentúra nechce, aby ich pretiahla konkurencia. Takže berú plat za to, že nerobia ani holý kokot, lebo svoje si už odrobili. A keď náhodou príde niekto mladší, koho nápady, názory sú klientom viac pochopené, reklamný dinosaurus má chuť robiť zmeny a ak s nimi nesúhlasíte, odvoláva sa na svoju autoritu. Áno, väčšinou mám naozaj v hlbokej úcte ľudí, ktorí pracujú dve hodiny denne, aj to len pro forma.

Takže empíria dokázala, že jebať autority. Nemusíte na to byť pankáči, anarchisti, ani nihilisti.
Len úplne normálni ľudia s názorom.
#sedliackyrozum
#dopiče

Sláva víťazom

14.04.2024

Dvere za posledným narušeným chudákom sa zatvorili a Timo si unavene sadol do kresla na recepcii. Bezprízorne sa díval von. Bolo tam úplné ticho, iba jemné pradenie vonnej lampy rušilo naše bezrečie. Pozerala som sa pred seba a nad čímsi premýšľala. Nespomínam si už nad čím, mala som celkom prázdnu hlavu. Nemám rada, keď sa to deje. Vadí mi to. Ak môj mozog nemá [...]

Koniec sveta

01.04.2024

Mám slabosť pre miesta, kde zastal čas. Také, kde neexistuje sentiment minulosti, ani ťažoba budúcnosti. Miesta, ktoré sú iba tu a iba teraz. Nájdete ich, keď budete kráčať naboso po mokrom piesku a zarývať sa doň pätami. Jedno také poznám. Vždy, keď tam prídem, ocitnem sa v bubline dokonalého Teraz. Nikdy tam nikto nie je, len ja a chlap, ktorý býva na útese celkom [...]

Vesmírne dvojča

11.03.2024

,,Potrebujem konzultáciu,“ povedala som Timovi po rozhovore s klientkou, ktorá prepadla bludom. Alebo možno nie. Možno sa len dostala do stavu mysle, o ktorom my ostatní môžeme iba snívať, prípadne sa na ňom smiať. ,,Vyzeráš tak,“ zasmial sa. ,,To bola tá crazy ezo lady?“ prekrútil očami. ,,Hej,“ nemám rada, keď o nej tak hovorí, lebo tá žena je [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 08:40

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

kontroverza

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪ Ľudia, čo sa pohoršujú, by sa mali polepšiť. ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Štatistiky blogu

Počet článkov: 320
Celková čítanosť: 919094x
Priemerná čítanosť článkov: 2872x

Autor blogu

Odkazy