Založ si blog

Buzna stories: Ako som sa stala čestným gayom

Môj spolubývajúci si našiel frajera. O tom bude táto story, tak prosím všetkých bigotných katolíkov, aby prestali čítať, lebo infarkt je vážna diagnóza a slovenské zdravotníctvo je už v aj tak dosť veľkých sračkách.

Začalo sa to niekedy pred štyrmi rokmi. Môj najlepší kamarát zo strednej si našiel frajera a ja som vďaka nim bola uvedená do spoločnosti, o ktorej som netušila, že existuje. Bratislavský intelektuálny buzna underground. Skrátene BiBu. Stretávajú sa vo vinárni v centre, sedávajú na bare, ohovárajú neprítomných a milujú sa afektívne a absolútne. Je to naša forma tradičnej rodiny. Všetci zdieľajú všetko so všetkými. Myšlienky, názory, telesné tekutiny…

Zamilovala som sa do nich. Na prvý pohľad aj posluch. Do Radka, ktorý zhodnotil moju konfekčnú veľkosť s takou gráciou, že môj vzácny zmysel pre humor musel akceptovať tento odjeb… do Jakuba, ktorý ľúbi Radka a keď práve nečapuje víno, tak chytá pokémony… do Peťa, ktorý je vždy a za každú cenu v opozícii… do Joža, ktorého lícne jamky prahnú po pomojkaní… do Filipa, ktorý keď vojde do miestnosti, neostane jediná stolička suchá… a do mnohých iných nepatrične zaujímavých ľudí, ktorí v priestore plnom plesnivých stien aj charakterov budovali priateľstvá, ktoré stáli veľakrát na baletnej špičke na vrchole kostolnej veže… a ustáli to.

Vzťahy sa menili, ukončovali, rehabilitovali, začínali sa nové… a ja som mala pocit, že v komunite, v ktorej je už viac ako dvadsať ľudí a tí dvaja smiešni menšinoví heteráci sa cítia o čosi ochudobnení, už niekedy prahol každý po každom. Spletence túžob, lások a podvodov, ktoré sa kumulovali v spoločnosti šialených umelcov, vedcov, obchodníkov či ajťákov, vytvárali príbehy, ktoré sa už pýtali na svet.

A ja vám o nich rada porozprávam. S ich láskavým dovolením, lebo sú to egocentrické kurvy a nikdy si nenechajú ujsť príležitosť prečítať si o sebe čosi pikantné.

,,Ten chlap je ty s penisom,“ vyšiel Peťo z vedľajšej izby po noci plnej vášne.
,,V tom prípade si našiel, čo si hľadal,“ mykla som ramenom.
,,Ale úplne. Nemôžem byť spokojnejší. Dáš si kávu, drahá?“
,,Oh, áno. Si muž môjho života.“
,,O tom som ani na moment nezapochyboval,“ usmial sa.

Dvere do kuchyne sa otvorili a Michalova brada bola o krok pred jeho zvyškom.
,,Vy máte debatu jak z padesátých rokov, dopiče,“ pretrel si oči, prišiel k Peťovi, pobozkal ho a potom sa otočil, prišiel ku mne a urobil to isté.
,,To je neuveriteľné, on nás berie ako…“
,,Bi pár?“ zasmiala som sa.
,,No presne. Mišo, chodíš so mnou, zmier sa s tým!“ plnil šálky horúcou kávou preťahujúc si podkolenné väzy pôsobivými arabeskami ako dosluhujúca primabalerína.
,,Šak dobre, čo robíš scény, ešte sa cítim jak oslopaná chudera po včerajšku,“ hodil ručičkou a usŕkol si zo šálky.
,,Ideme fajčiť?“ vstala som.
,,Jasné,“ prekrútil teatrálne očami.
,,Nemal by si v rámci lekárskej etiky ľudí chrániť pred závislosťami?“ drgla som do neho.
,,Nemala by si v rámci absolvovania umeleckej školy robiť undergroundový art a né mainstreamový žart?“ zaklipkal na mňa veľkými mihalnicami.
,,Si ma dal jak zamlada.“
,,Dneska vináreň.“
,,Idete im povedať, že ste spolu?“ zhlboka som sa nadýchla.
,,Uhm.“
,,Neostane na vás nitka suchá, je ti to jasné?“
,,Aspoň budú mať buzny o čom hovoriť celý večer,“ mávol rukou.
,,No, druhá a tretia top diva sa dali dokopy. V Smotánke ste už túto nedeľu,“ zasmiala som sa.
,,A gdo je prvá?!“
,,Radko.“
,,Prečo? Lebo nosí podpätky? To stačí?“
,,Mne hej,“ mykla som ramenom.

Láska je v každej komunite akceptovateľná. Ale táto komunita je špecifická. Všetkým, aj svojim postojom k nej. Akceptovateľná láska je tá, pre ktorú sa oni rozhodnú, že ju príjmu. Bez ohľadu na reálne city účastníkov tohto výletu za Libidovými Dobrodružstvami.

Vo víne z tohto podniku je všeličo, ale pravdy v ňom bude bezpochyby najviac.
Zahrajme si Nikdy som…, gejúšiky.
Nikdy som nespal s nikým z vinárne.
Nikdy som nespal s nikým z vinárne počas vzťahu s niekým iným z vinárne.
Nikdy som si pri sexe s niekým z vinárne nepredstavoval niekoho iného z vinárne.

Mohla by som pokračovať, ale už ste všetci na šrot.

Priviesť niekoho do tejto spoločnosti, znamená, že je to človek vysoko cenený. Pretože chcete, aby napriek tomu, kto vaši priatelia sú, bol súčasťou komunity, ktorá po večeroch iba strieda Potkanie Diery hlavného mesta, aby si vymieňala informácie. Nielen genetické.

Byť súčasťou dekadentnej novej vlny je rozhodne to, čo by ste mali zažiť, ale…

BiBu – Len na pozvánky

Vesmírne dvojča

11.03.2024

,,Potrebujem konzultáciu,“ povedala som Timovi po rozhovore s klientkou, ktorá prepadla bludom. Alebo možno nie. Možno sa len dostala do stavu mysle, o ktorom my ostatní môžeme iba snívať, prípadne sa na ňom smiať. ,,Vyzeráš tak,“ zasmial sa. ,,To bola tá crazy ezo lady?“ prekrútil očami. ,,Hej,“ nemám rada, keď o nej tak hovorí, lebo tá žena je [...]

Zlodejka ticha

03.03.2024

Každý, okrem teba, má rád ticho. Nepoznám nikoho, kto by ho neznášal viac ako ty. A ani nepoznám nikoho, kto by ho mal radšej ako ja. Mám ticho tak rád, že za ním často utekám aj pred ľuďmi, na ktorých mi záleží. Občas si rád sadnem na lavičku nad mesto a tvárim sa, že je to tá z La La Landu. Posadím sa tam a keby som vedel hompáľať nohami tak ako ty, robil by som [...]

Feťáci lásky

26.02.2024

S ľudstvom som to vzdal už dávno. Ako terapeut by som čosi také nemal hovoriť, ale keďže som to s vami vzdal, nezáleží mi na tom, čo si o tom myslíte. Na ľuďoch mi vadia 2 veci – že nevedia, čo chcú a ak to náhodou vedia, tak to, čo chcú, je tak primitívne, že sa tým ani neoplatí zaoberať. V skutočnosti nemám rád ani Robin. Nedávno som jej to povedal a bola [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

kontroverza

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪ Ľudia, čo sa pohoršujú, by sa mali polepšiť. ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Štatistiky blogu

Počet článkov: 318
Celková čítanosť: 912187x
Priemerná čítanosť článkov: 2869x

Autor blogu

Odkazy