Založ si blog

List Hugovi (3)

Najdrahší Hugo,

z toľkých noviniek zo sveta Kontra kontra Svet by ti aj vlasy narástli. Aj keď, musím priznať, tá holá hlava mala čosi do seba, rada som ju hladkala. Tvoja sestra vravela, že to robím preto, lebo si do nej premietam tvoj penis, ale tak to naozaj nebolo!
Vravieval si, že keď ťa pohladkám po holej hlave, prinesie to šťastie a ja som ťa toľko hladkala, až si začal nosiť šiltovky. Šťastie má asi rôzne podoby.

Dnes by som potrebovala, aby mi tvoja múdra holá hlava povedala, čo a ako mám robiť, lebo sa tuším cyklím.

V prvom rade, pýtala som sa Kuba, ako sa zmení sexuálny život po pôrode ženy. Tvrdí, že chlap rozdiel nespozná, ale ona vraj hovorí, že je to tam dolu celé iné. Preto ti slávnostne oznamujem, že keby prišlo na lámanie chleba, zaprisahávam ťa, stoj pri mojej posteli, drž ma za ruku a čakaj, kým mi z brucha nevyoperujú niekoho rovnako nespravodlivo plešatého, ako si ty. Mimochodom, viem, sľúbila som ti, že sa bude volať ako ty, ale… Budeš sa veľmi hnevať, ak nie? Zisťujem totiž, že nie každý je tvojim menom nadšený ako ja. Možno preto, lebo oni ťa nepoznali a nevedia, ako dobre sa to meno kričí z konca hľadiska na javisko. Rozoznelo sa celou sálou a dunelo mi v ušiach zakaždým, keď som sa tam aj roky po tom, čo už si tam nebol, šla pozrieť. Ale možno si to pretlačím ako stredné meno. Maximilián Hugo. Na dcéru skúsim Mia Dharma. Ak niekto zavolá sociálku, pôjdem do basy, pravdepodobne, zaslúžene, čo?

Kedysi sme veľa počúvali Riša a on zvykol spievať o tom, že keď odchádzajú lásky a nenechajú list, treba smiešne veriť, že chcú naspäť prísť. Len už nikde nespomenul, čo sa potom, podľa správnosti, má robiť. Lebo občas sa vráti niekto do tvojho života, koho si mal veľmi rád. Niekto, kto ti vyrazil dych vždy, keď si sa na neho pozrel. Akurát sa teda nikde nedozvieš, čo sa má stať, keď sa ten človek vráti. Tobôž, keď sa vráti neskoro…

V ostatnej dobe, Hugo, musím ti povedať, ľudia mi robia v hlave zmätok. Cudzí sa ku mne správajú ako k princeznej a tí, ktorých som mala za blízkych priateľov a stretávaš ich pri potulkách Nebom ako jediných živých, celkom zabudli, ako sa ľudia z neba majú správať. Ako majú šíriť lásku, dobro a priateľstvo, ak sa im ho dostáva v rovnakej miere. Sú nevďační a lámu krehké dievčenské srdcia úplne bezostyšne a hlavne zbytočne. Neviem, prečo to robia, ale mohol by si im dohovoriť, aby si nespôsobovali karmagedony, lebo z nich sa ťažko vyskakuje a nepomôže ani padák.

Odkedy máš detašované nebeské pracovisko, vždy, keď idem našim spoločným mestom, hovorím si, že by bolo krajšie, keby si ním kráčal so mnou, lebo na konci každej našej spoločnej cesty bolo dobrodružstvo vždy, keď sme po ňom túžili. Ale musím ťa upokojiť, celá Bratislava je posiata ľuďmi, čo ma ľúbia. Kubo to nikdy nepovie, ale keby ma neľúbil, nemohol by mi toľko rokov zízať na prsia z friend zony, však? Ozaj, máme bábätko. Pochlapil sa a tá miniatúra jeho samotného má líca, ktoré by chcel každý žužlať. Aj Maťo bude o chvíľu otcom,Jerry už porodil, Mišovi sa tiež pošťastilo a robí mi to dobre, lebo všade budú líca! To sa tak v poslednej dobe rozmohlo, všetci rodia a majú ženy, ktoré vyzerajú ako najrozkošnejšie balóny na svete.

Na jednej strane je mi trochu úzko, lebo mnoho kapitol skončilo. Na strane druhej, veď ma poznáš, začnem písať nové knihy a vždy sa nájde niekto, kto si ich prečíta, lebo mám úhľadný rukopis.

Občas sa u mňa zastav, sadni si na zem s pokrčenými kolenami a čítaj si scenáre. Tak, ako vždy. A ja ti, tak, ako vždy, budem v tureckom sede na posteli baliť jointy a opakovať, že všetko bude dobré. Lebo už tomu, pre zmenu, naozaj verím.

M.

Sláva víťazom

14.04.2024

Dvere za posledným narušeným chudákom sa zatvorili a Timo si unavene sadol do kresla na recepcii. Bezprízorne sa díval von. Bolo tam úplné ticho, iba jemné pradenie vonnej lampy rušilo naše bezrečie. Pozerala som sa pred seba a nad čímsi premýšľala. Nespomínam si už nad čím, mala som celkom prázdnu hlavu. Nemám rada, keď sa to deje. Vadí mi to. Ak môj mozog nemá [...]

Koniec sveta

01.04.2024

Mám slabosť pre miesta, kde zastal čas. Také, kde neexistuje sentiment minulosti, ani ťažoba budúcnosti. Miesta, ktoré sú iba tu a iba teraz. Nájdete ich, keď budete kráčať naboso po mokrom piesku a zarývať sa doň pätami. Jedno také poznám. Vždy, keď tam prídem, ocitnem sa v bubline dokonalého Teraz. Nikdy tam nikto nie je, len ja a chlap, ktorý býva na útese celkom [...]

Vesmírne dvojča

11.03.2024

,,Potrebujem konzultáciu,“ povedala som Timovi po rozhovore s klientkou, ktorá prepadla bludom. Alebo možno nie. Možno sa len dostala do stavu mysle, o ktorom my ostatní môžeme iba snívať, prípadne sa na ňom smiať. ,,Vyzeráš tak,“ zasmial sa. ,,To bola tá crazy ezo lady?“ prekrútil očami. ,,Hej,“ nemám rada, keď o nej tak hovorí, lebo tá žena je [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

kontroverza

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪ Ľudia, čo sa pohoršujú, by sa mali polepšiť. ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Štatistiky blogu

Počet článkov: 320
Celková čítanosť: 921616x
Priemerná čítanosť článkov: 2880x

Autor blogu

Odkazy