Založ si blog

Eva(njelium) podľa Adama: Mužská časť raja

Vyhodil som veľké žlté vrece do smetí a urobil pár krokov k múriku v mŕtvom uhle, za ktorým bola lavička. Mŕtvy uhol sme to volali preto, lebo to v rámci sídliska bolo jedno z mála miest, kam nebolo vidieť z okien môjho bytu. Eva tam sedela a skladala Rubikovu kocku.

Prisadol som si a usmial sa.
,,Ahoj,“ naklonil som sa k nej a pobozkal ju.
,,Servus,“ položila ju vedľa seba a usmiala sa na mňa. Nasilu a strojene.
,,Čo sa robí?“ vzdychol som.
,,Nič, prečo?“
,,Vyzeráš smutne. Viem, kedy vyzeráš smutne.“
,,Hovorila som s bývalkou,“ usmiala sa.
,,Vždy, keď tú vetu povieš, tak som rozrajcovaný na dva dni dopredu,“ zasmial som sa a ako každý chlap si predstavoval to najkrajšie divadlo na svete. Štyri prsia, dve loná, kopa vlasov… šak veď… viete.
,,Zlatý.“
,,Ozvala si sa ty či ona?“
,,Ja. Chcela som vedieť, ako sa má. Ani neviem prečo, mi tak prišlo, že som sa k nej naposledy nezachovala pekne a hoci si nemám čo vyčítať, lebo ona sa nechovala pekne predtým, príde mi divné nemať to nejak… doriešené,“ mávla rukou.
,,Chýba ti?“ spýtal som sa a, popravde, dosť som sa bál odpovede.
,,Niektoré veci mi na nej chýbajú, to určite,“ mykla ramenom.
,,Ktoré?“ kopal som si hrob všetečnými otázkami.
,,Napríklad vôňa jej tela… chýba mi jej dokonale hladká pokožka, jej krásne husté vlasy, ktoré som mala po celom vankúši… chýba mi jej smiech a jej nafúknuté brucho vždy, keď sa prejedla a podkladala vankúšom. Chýba mi jej bezchybný, dokonale okrúhly zadok v čipkovaných nohavičkách vykúkajúci spod periny. A chýba mi ten pocit, ktorý som mávala každé ráno, keď som sa zobudila a ona ležala vedľa mňa…“
,,Aký pocit?“
,,Keď otvoríš oči a si okamžite šťastný. Hneď. Len preto, lebo vidíš, stačí to,“ mykla ramenom.
,,Ľúbila si ju veľmi?“
,,Veľmi. Vlastne, odkedy sme sa rozišli, som mala pár vzťahov, ale milujem až teba,“ znova mykla ramenom.

Sedel som tam a počúval to dievča, ktoré sa predo mnou odhalilo vždy, keď som chcel. Nebolo otázky, na ktorú by mi neodpovedala. Častokrát mi odpovedala aj na to, na čo som sa nepýtal, v medziriadkoch. Pozeral som sa na ňu, na jej smutné oči, ktoré mi hovorili, že celá tá rozprava vlastne nie je o jej bývalej priateľke, nech už to slovné spojenie znie akokoľvek príťažlivo. Chcela mi byť takou ženou, akou bola ona pre ňu. Chcela byť mojim okamžitým ranným šťastím.

Mohol som to vyriešiť radikálne. Buď ju už viac nevidieť a ostať sedieť doma pri žene, ktorú som si vybral, alebo prísť domov a vyklopiť frajerke, že sa už viac ako rok stretávam pri smetiakoch s niekým, kto by mi daroval všetky svoje fungujúce orgány, ak by som ich potreboval. Alebo iba tak, z plezíru, o ne požiadal.

Ako správny muž som si vybral tretiu možnosť. Pobozkal som Evu a vrátil sa domov vybúchať svoju ženu ako opicu.
Lebo okamžité šťastie môže mať o dosť viac podôb…

Tag: , , , ,

Sláva víťazom

14.04.2024

Dvere za posledným narušeným chudákom sa zatvorili a Timo si unavene sadol do kresla na recepcii. Bezprízorne sa díval von. Bolo tam úplné ticho, iba jemné pradenie vonnej lampy rušilo naše bezrečie. Pozerala som sa pred seba a nad čímsi premýšľala. Nespomínam si už nad čím, mala som celkom prázdnu hlavu. Nemám rada, keď sa to deje. Vadí mi to. Ak môj mozog nemá [...]

Koniec sveta

01.04.2024

Mám slabosť pre miesta, kde zastal čas. Také, kde neexistuje sentiment minulosti, ani ťažoba budúcnosti. Miesta, ktoré sú iba tu a iba teraz. Nájdete ich, keď budete kráčať naboso po mokrom piesku a zarývať sa doň pätami. Jedno také poznám. Vždy, keď tam prídem, ocitnem sa v bubline dokonalého Teraz. Nikdy tam nikto nie je, len ja a chlap, ktorý býva na útese celkom [...]

Vesmírne dvojča

11.03.2024

,,Potrebujem konzultáciu,“ povedala som Timovi po rozhovore s klientkou, ktorá prepadla bludom. Alebo možno nie. Možno sa len dostala do stavu mysle, o ktorom my ostatní môžeme iba snívať, prípadne sa na ňom smiať. ,,Vyzeráš tak,“ zasmial sa. ,,To bola tá crazy ezo lady?“ prekrútil očami. ,,Hej,“ nemám rada, keď o nej tak hovorí, lebo tá žena je [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák znova stojí pred súdom a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15, aktualizované: 08:00

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Ukrajina už má od spojencov zbrane bez zákazu útočiť na Rusko. Lotyšsko: Nie všetko sa hovorí nahlas

02.05.2024 06:10, aktualizované: 08:09

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

kontroverza

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪ Ľudia, čo sa pohoršujú, by sa mali polepšiť. ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Štatistiky blogu

Počet článkov: 320
Celková čítanosť: 924235x
Priemerná čítanosť článkov: 2888x

Autor blogu

Odkazy