Založ si blog

Aj vy niekedy premýšľate, čo sa stalo s mužmi, že prišli o gule?

Sedela oproti mne so svojim nakresleným obočím, v plavkách, ktoré zvýrazňovali jej faldy a fajčila smradľavé ružové slimky. Mala piercing nad hornou perou a vo výraze čistú tupotu. Takú, s akou sa človek musí narodiť, poznáte to, taký ten na rozbitie ksicht. Sŕkala ľadovú kávu s kilom cukru a litrom sprejovej šľahačky a hovorila mi o tom, ako začala chodiť do fitka.

Jej muž sedel vedľa nej, mal polovičnú hmotnosť a polovičnú potrebu niečo verbálne komentovať, takže som okamžite usúdila, že bude aj o polovicu inteligentnejší. Pozeral do zeme, fajčil červené marlborky a sŕkal z horúcej čiernej kávy. Ona mala tonu bižutérie, on len obrúčku. Ona bola hlučná a on zhlboka dýchal.

“Jó, tak tys chodila na tu… vysokou školu? Tak to jseš frajer, tý vole… Já mám jenom základku, no řekni, řekni,” chrochtajúcim smiechom ho nabádala, aby potrvrdil jej slová. Nemusel, bolo to evidentné. Pila som studenú sódu a bojovala s potrebou chrstnúť jej ju do ksichtu, aby sa prebrala.

Žena Naničhodná je nový druh ženy, ktorý som objavila pri káve včera večer. Nechodí do práce, nevie variť, nemá žiadne vzdelanie a je lenivá ako voš. Vstáva o druhej poobede, pozerá argentínske telenovely, sedí na Facebooku, kam postuje svoje duckface fotky a čaká na muža, ktorý chodí domov neskoro v noci z práce, kým jej prinesie kýblik z KFC. A tomu všetkému sa Žena Naničhodná smeje. Príde jej to vtipné a dokonca má pocit, že patrí k tým, ktorí sa “vedeli narodiť”.

Vravela, že deti nemá a vraj nemôže mať, ale dala by som pravú pradavku za to, že len potajme žerie antikoncepčné pilulky, lebo Jej Lenivosť Kráľovná Píč by nezvládla dieťa ani nezabiť, nie ešte sa oň postarať.

Jej muža som začala volať familiárne Kastrát, lebo som mu jednak zabudla meno a jednak to na neho dokonale sedí. Pracuje 16 hodín denne kdesi po stavbách, jedáva len vonku, všetky peniaze, ktoré zarobí, dáva svojej manželke a keď príde v noci domov, tak jej sympatické vedierko z KFC vyloží na bielu tácku, ktorú jej aj s vychladenou kolou a poloroztopenou snickerskou položí do postele.

Rozprávali mi o svojom živote a ja som premýšľala, či si urobiť lobotómiu zapaľovačom, alebo či ju práve prežívam. Môj mozog prestal chápať súvislosti, chcela som sa nakloniť cez stôl, zdrapnúť ju za vlasy a otrieskať jej hlavu o obedové menu. A keby sa prebrala z kómy, prvá otázka, ktorú by som jej položila by bola, kam ukryla semenníky svojho muža. Ale odpoveď poznám. Zjedla ich.

Sláva víťazom

14.04.2024

Dvere za posledným narušeným chudákom sa zatvorili a Timo si unavene sadol do kresla na recepcii. Bezprízorne sa díval von. Bolo tam úplné ticho, iba jemné pradenie vonnej lampy rušilo naše bezrečie. Pozerala som sa pred seba a nad čímsi premýšľala. Nespomínam si už nad čím, mala som celkom prázdnu hlavu. Nemám rada, keď sa to deje. Vadí mi to. Ak môj mozog nemá [...]

Koniec sveta

01.04.2024

Mám slabosť pre miesta, kde zastal čas. Také, kde neexistuje sentiment minulosti, ani ťažoba budúcnosti. Miesta, ktoré sú iba tu a iba teraz. Nájdete ich, keď budete kráčať naboso po mokrom piesku a zarývať sa doň pätami. Jedno také poznám. Vždy, keď tam prídem, ocitnem sa v bubline dokonalého Teraz. Nikdy tam nikto nie je, len ja a chlap, ktorý býva na útese celkom [...]

Vesmírne dvojča

11.03.2024

,,Potrebujem konzultáciu,“ povedala som Timovi po rozhovore s klientkou, ktorá prepadla bludom. Alebo možno nie. Možno sa len dostala do stavu mysle, o ktorom my ostatní môžeme iba snívať, prípadne sa na ňom smiať. ,,Vyzeráš tak,“ zasmial sa. ,,To bola tá crazy ezo lady?“ prekrútil očami. ,,Hej,“ nemám rada, keď o nej tak hovorí, lebo tá žena je [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

kontroverza

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪ Ľudia, čo sa pohoršujú, by sa mali polepšiť. ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Štatistiky blogu

Počet článkov: 320
Celková čítanosť: 919681x
Priemerná čítanosť článkov: 2874x

Autor blogu

Odkazy