Založ si blog

Dievča, ktoré čakalo

Vietor je zvláštny úkaz. Je to dôsledok vyrovnávania atmosferického tlaku. A dôsledkom tohto dôsledku sú sukne vyfúknuté nad hlavu, keď stojíte na križovatke, rovnako, ako strapaté vlasy a slziace oči. Nikto vietor nemá rád, ale ja sa naň rada dívam. Rovnako, ako na dážď. Sedím v rohu gauča s dekou cez nohy, v ruke zvieram veľkú šálku s kávou a pozerám sa, ako sa stromy skláňajú k zemi.
Oskar sedel za pracovným stolom a otravné klikanie myšou som počúvala celý týždeň. Nerozprával, nepočúval hudbu, nespal. Vídavala som celý čas len jeho zátylok a keď som k nemu prišla a pobozkala ho, iba sa usmial a nepovedal nič. Nechcel byť rušený.

Dívala som sa na dážď a vietor za oknom, potom som sa dívala na neho a čakala. Na to, kedy si nájde čas aj na mňa. Na nás. Na to, aby všetky tie roky mali nejaký význam.

,,Dva roky sú dlhá doba, ako si to vydržala?“ spýtal sa ma raz, keď sme ležali v posteli.
,,Čo ako som vydržala?“
,,Ľúbiť ma a nič za to nedostať.“
,,Ale ja som za to dostala teba.“
,,Ale vtedy si ešte netušila, že sa to stane,“ mykol ramenom.
,,Tušila,“ uškrnula som sa.
,,Naozaj?“ zodvihol pravé obočie.
,,Chcela som to viac, ako čokoľvek iné na svete. Muselo sa mi to podariť,“ nahla som sa k nemu a pobozkala ho.
,,Aj si pre to niečo robila? Dnes už mi to môžeš povedať,“ usmieval sa a vyzeral spokojne a pokojne.
,,Akože, či som ťa do toho vmanipulovala?“
,,Uhm.“
,,Nie, nebolo treba. Zamiloval si sa do mňa tak, ako ja do teba. A proti tomu sa skrátka nedalo bojovať… je na svete len málo vecí, proti ktorým sa nedá a ja viem, že si si medzi nimi musel vybrať, ale ono to ide celkom dobre spojiť, ak má človek dosť trpezlivosti a odvahy,“ preplietla som si prsty ľavej ruky s jeho pravou a palcom mu prechádzala po hánkach.
,,Ako človek som úplne proti všetkým zásadám, ktoré vyznávaš,“ vzdychol.
,,Práve preto je tá láska taká veľká. Musela bojovať proti mnohému,“ pohladkala som ho po líci.
,,Prečo si toľko čakala?“
,,Zvláštna otázka…“
,,Logická.“
,,Myslím, že som s tým nemohla nič urobiť. A ak s nejakou situáciou nevieš nič urobiť, tak sa jej musíš podvoliť a akceptovať ju, lebo vzdor nič nezmôže,“ zodvihla som obe plecia.

Dnes, sediac na jeho gauči a koketujúc v myšlienkach s jeho temenom, sa sama seba pýtam Prečo toľko čakám?, no iné vysvetlenie stále nemám. Moja krehká trpezlivosť dostáva lakťom do rebier vždy, keď sa ráno zobudím a on vedľa mňa neleží. Vstanem, prejdem do kuchyne, urobím si kávu, naraňajkujem sa, sadnem do rohu gauča s počítačom na kolenách a do ďalšej kapitoly nášho vzťahu zapisujem, že som sa síce načakala dva roky, ale stále som sa nedočkala.

Na strane druhej…

I don’t mind at all. I don’t mind that you only call me when you want. And I’m just glad you want me at all.

Vesmírne dvojča

11.03.2024

,,Potrebujem konzultáciu,“ povedala som Timovi po rozhovore s klientkou, ktorá prepadla bludom. Alebo možno nie. Možno sa len dostala do stavu mysle, o ktorom my ostatní môžeme iba snívať, prípadne sa na ňom smiať. ,,Vyzeráš tak,“ zasmial sa. ,,To bola tá crazy ezo lady?“ prekrútil očami. ,,Hej,“ nemám rada, keď o nej tak hovorí, lebo tá žena je [...]

Zlodejka ticha

03.03.2024

Každý, okrem teba, má rád ticho. Nepoznám nikoho, kto by ho neznášal viac ako ty. A ani nepoznám nikoho, kto by ho mal radšej ako ja. Mám ticho tak rád, že za ním často utekám aj pred ľuďmi, na ktorých mi záleží. Občas si rád sadnem na lavičku nad mesto a tvárim sa, že je to tá z La La Landu. Posadím sa tam a keby som vedel hompáľať nohami tak ako ty, robil by som [...]

Feťáci lásky

26.02.2024

S ľudstvom som to vzdal už dávno. Ako terapeut by som čosi také nemal hovoriť, ale keďže som to s vami vzdal, nezáleží mi na tom, čo si o tom myslíte. Na ľuďoch mi vadia 2 veci – že nevedia, čo chcú a ak to náhodou vedia, tak to, čo chcú, je tak primitívne, že sa tým ani neoplatí zaoberať. V skutočnosti nemám rád ani Robin. Nedávno som jej to povedal a bola [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

kontroverza

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪ Ľudia, čo sa pohoršujú, by sa mali polepšiť. ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Štatistiky blogu

Počet článkov: 318
Celková čítanosť: 912301x
Priemerná čítanosť článkov: 2869x

Autor blogu

Odkazy