Založ si blog

V tomto článku o láske sa nachádza jedna naozaj parádna riť!

Za čias dávnych Bohov, hrdinných náčelníkov a kráľov, žil kňaz Valentín, ktorého Claudius II., ako vládca Ríma, nechal popraviť, pretože napriek jeho zákazu neustále sobášil zamilovaných idiotov. A tak sa stal 14.február dňom lásky. Keby sa radšej stal Dňom Lana, ktorým ho obesil, bolo by to príhodnejšie, ale kto ja som, aby som prepisovala históriu (a ako sa tak dívam na svoj Facebook, tak aj hystériu).

Ja som nikdy nemala Valentína takého, ako som si priala, pretože som nikdy nemala ideálneho partnera na zdieľanie večere, kvetov, vína, prechádzky a sexu podľa Kamasutry. Spomínam si, že som raz mala frajera, ktorý počas valentínskeho večera sedel kdesi na káve so svojou ex – vraj ju náhodne stretol a pozabudol sa. Vynikajúca výhovorka, skoro ako “Pes mi zožral domácu úlohu” alebo “Červené oči mám z prievanu, mami”. Mala som aj takého, ktorý mi kúpil Fidorku a potom ma nútil dívať sa na päťhodinovú drámu od Bergmana, lebo čo už môže byť romantickejšie. Ale môj obľúbený valentínojeb je, keď vám človek, s ktorým ho chcete stráviť, povie, že nemôže, pretože na ten deň má dohodnutý výlet s partiou psíčkarov kamsi dopiče. Neviem, čo tam budú robiť, asi sa kukať, ako si ich čokly oňuchávajú srdiečkové zadky.

Minulý rok som Valentína trávila s Katarínou. To viete, ktorá je – tá, čo nevie po anglicky, ale srdce zabudla v Británii. Má to veľké výhody tráviť večer s najlepším priateľom. Síce nepríde k sexu, ale všetko ostatné je o to úprimnejšie. Boli sme sa najesť, v kine sme si vystáli šóru na Päťdesiat odtieňov vaginálneho sekrétu, keď sme prišli domov, dali sme si víno a vedro zmrzliny pri Bridgett Jonesovej. Ja som jej potom minula dve krabicke vreckoviek a ona ani netušila, že do roka a do dňa to bude presne naopak. Ja mám vreckovky a ona zmrzlinové depresie.

Myslím si, že ľudia sú príliš zahľadení sami do seba a do svojej predstavy o tom, čo je a čo nie je trendy. “Je to taký prijebaný americký sviatok, koho by to zaujímalo”, sa na mňa valí z každej strany. Ale ak by mali po svojom boku niekoho, kto by sa prezliekol za obrieho Amorka, tak by toho boli plné instagramy. Ja Valentína oslavujem! Aj keď som si čokoládu, kvety a sviečky kúpila sama… Nevadí! Našla som darček, ktorý by sa mi naozaj páčilo rozbaliť, keby ste mi niekto vedeli povedať, kde ho majú za dobrú cenu, nehanbite sa.

CLm4Co7UYAERBW-

Prajem vám šťastného Valentína.
Lebo je pekné, keď ľudia ľúbia.
Sami seba.

Vesmírne dvojča

11.03.2024

,,Potrebujem konzultáciu,“ povedala som Timovi po rozhovore s klientkou, ktorá prepadla bludom. Alebo možno nie. Možno sa len dostala do stavu mysle, o ktorom my ostatní môžeme iba snívať, prípadne sa na ňom smiať. ,,Vyzeráš tak,“ zasmial sa. ,,To bola tá crazy ezo lady?“ prekrútil očami. ,,Hej,“ nemám rada, keď o nej tak hovorí, lebo tá žena je [...]

Zlodejka ticha

03.03.2024

Každý, okrem teba, má rád ticho. Nepoznám nikoho, kto by ho neznášal viac ako ty. A ani nepoznám nikoho, kto by ho mal radšej ako ja. Mám ticho tak rád, že za ním často utekám aj pred ľuďmi, na ktorých mi záleží. Občas si rád sadnem na lavičku nad mesto a tvárim sa, že je to tá z La La Landu. Posadím sa tam a keby som vedel hompáľať nohami tak ako ty, robil by som [...]

Feťáci lásky

26.02.2024

S ľudstvom som to vzdal už dávno. Ako terapeut by som čosi také nemal hovoriť, ale keďže som to s vami vzdal, nezáleží mi na tom, čo si o tom myslíte. Na ľuďoch mi vadia 2 veci – že nevedia, čo chcú a ak to náhodou vedia, tak to, čo chcú, je tak primitívne, že sa tým ani neoplatí zaoberať. V skutočnosti nemám rád ani Robin. Nedávno som jej to povedal a bola [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

kontroverza

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪ Ľudia, čo sa pohoršujú, by sa mali polepšiť. ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Štatistiky blogu

Počet článkov: 318
Celková čítanosť: 912190x
Priemerná čítanosť článkov: 2869x

Autor blogu

Odkazy