Založ si blog

Dáma sa neotáča

Je veľmi skoré ráno. Presne tá časť dňa, keď susedia bývajúci nado mnou zobúdzajú deti do školy, mažú na chleby maslo a celým panelákom sa ozýva: “Ešte 5 minút”. Sedím na posteli obalená perinou, ktorú som pred rokom a pol kupovala v jysku a nie pre seba a premýšľam, či je nevyhnutné, aby som vás tým zaťažovala. Ale pravdepodobne áno, keď už ste sa rozhodli kliknúť.

Včera som bola osočená z toho, že si na nej vybíjam zlosť za vzťahy predošlé. Nie je to pravda, na nikoho zo svojej minulosti sa nehnevám. Hnevám sa len na svoju prítomnosť. Sľúbila som, že nikdy nepoviem, že niektorý z mojich vzťahov bol stratený čas. A ja sľuby plním, hoci teraz náročnejšie, ako kedykoľvek predtým.

Som dominantná a panovačná. A ak veci nie sú také, aké ich chcem, tak v mojom živote nemajú priestor. Nie je to nová a získaná vlastnosť, vždy som bola taká a nikdy som sa tým netajila. Vedela to a bol to jeden z dôvodov, prečo sa ma rozhodla milovať. A možno aj jeden z dôvodov, prečo sa s tou láskou rozhodla seknúť, ktovie.

Vždy som sa vysmievala párom, ktoré sa schádzali a rozchádzali obdeň. Vravela som si, že je to také trápne a adolescentné, že nič iné, ako výsmech, si to nezaslúži. Dobehla ma karma, sama som sa ocitla vo vzťahu s niekým, kto mi za posledný rok ani raz nedokázal, že by si moju lásku zaslúžil.

Nikdy som si nemyslela, že vzťah so ženou bude jednoduchší, ako vzťahy, ktoré som mávala s mužmi. Bolo to oveľa náročnejšie, popravde. Tak často narážala kosa na kameň, až to trenie spôsobilo iskru. Bohužiaľ, aj keď sa na popáleniny nie vždy umiera, nechutné a škaredé pamiatky si človek so sebou nesie po zvyšok života.

Veríte na prekliatia? Ja asi áno. Raz sa mi stalo, že pre mňa niekto robil pekné veci. Že mi niekto zabezpečil lásku, ochranu a domov. A ja som ušla, pretože som ho nemilovala. Vybrala som si inú cestu, inú lásku a iný život. A ona rovnako, ako vtedy ja, sa nedokázala podriadiť. Mohla som robiť čokoľvek, nikdy to nebolo dosť.

Cítim sa vysilene. Bola som slepo zamilovaná a zo zápaliek som si skladala vzdušné zámky. Keby som toľko nefajčila, možno by ešte stáli… Som unavená a zničená a Whisky by vedel, o čom hovorím. Nemôžem viac žiť z pekných spomienok na minulosť. Dívam sa dopredu. A nevidím tam ničí voňavý zátylok.

Zbytočne na mňa pískaš.
Napriek všetkému som stále Dáma.

Sláva víťazom

14.04.2024

Dvere za posledným narušeným chudákom sa zatvorili a Timo si unavene sadol do kresla na recepcii. Bezprízorne sa díval von. Bolo tam úplné ticho, iba jemné pradenie vonnej lampy rušilo naše bezrečie. Pozerala som sa pred seba a nad čímsi premýšľala. Nespomínam si už nad čím, mala som celkom prázdnu hlavu. Nemám rada, keď sa to deje. Vadí mi to. Ak môj mozog nemá [...]

Koniec sveta

01.04.2024

Mám slabosť pre miesta, kde zastal čas. Také, kde neexistuje sentiment minulosti, ani ťažoba budúcnosti. Miesta, ktoré sú iba tu a iba teraz. Nájdete ich, keď budete kráčať naboso po mokrom piesku a zarývať sa doň pätami. Jedno také poznám. Vždy, keď tam prídem, ocitnem sa v bubline dokonalého Teraz. Nikdy tam nikto nie je, len ja a chlap, ktorý býva na útese celkom [...]

Vesmírne dvojča

11.03.2024

,,Potrebujem konzultáciu,“ povedala som Timovi po rozhovore s klientkou, ktorá prepadla bludom. Alebo možno nie. Možno sa len dostala do stavu mysle, o ktorom my ostatní môžeme iba snívať, prípadne sa na ňom smiať. ,,Vyzeráš tak,“ zasmial sa. ,,To bola tá crazy ezo lady?“ prekrútil očami. ,,Hej,“ nemám rada, keď o nej tak hovorí, lebo tá žena je [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

kontroverza

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪ Ľudia, čo sa pohoršujú, by sa mali polepšiť. ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Štatistiky blogu

Počet článkov: 320
Celková čítanosť: 921720x
Priemerná čítanosť článkov: 2880x

Autor blogu

Odkazy