Založ si blog

Ak sa ma spýtaš. . .

Ak sa ma spýtaš, prečo ťa ľúbim, iba myknem plecom.
Neviem, ako sa na to odpovedá, ani ktorá odpoveď by mohla byť správna či korektná. Viem iba, že to tak je a že ma to teší. Vidíš, možno to by mohla byť správna odpoveď. Ľúbim ťa, lebo ma to teší.

Ak sa ma spýtaš, kedy som bola najšťastnejšia na svete, viem to celkom presne.
Keď sme sa stretli druhýkrát a ty si za mnou prišla z konca sveta po dvoch dňoch, lebo si chcela vedieť, či tam ešte som. Myslím, že na mojej láske nikomu nikdy nezáležalo tak veľmi, ako vtedy tebe.

Ak sa ma spýtaš,čo mám na tebe najradšej, tak ti asi poviem, že tvoje vône, lebo ich je veľa a každá časť tvojho tela má vlastnú.
Kamkoľvek v noci rozospatá opriem nos, viem, k čomu som privoňala. Inak voňajú tvoje vlasy, inak tvoja šija, inak tvoje pravé rameno… Marylin Monroe si na spanie vraj obliekala len dve kvapky parfému. Ja si obliekam vesmír tvojich vôní. A tak je to správne.

Ak sa ma spýtaš, prečo som ešte stále s tebou, vždy poviem niečo, čo ťa pobaví.
“Lebo moja druhá milenka dnes nemohla” alebo “Iba kvôli tomu luxusnému zadku”. Milenku nemám, ale to s tým zadkom je do istej miery pravda. Je to ranný rituál, ktorý mi vždy vleje do tela pokoj. Odhrniem ti perinu, vkĺznem pod ňu rukou a čipkovaný lem tvojich nohavičiek sa zavrtí pod mojim dotykom. Nedokážeš si ani predstaviť, koľko radosti spôsobuje iba fakt, že si tam. Že si naozajstná, hmatateľná a mäkká ako nedeľné buchty starej mamy.

Ak sa ma spýtaš, ako si predstavujem budúcnosť, zopakujem ti to, čo hovorím stále.
Malý dom na kraji mesta, čierny pes, ryšavý kocúr, krb a tvoje rastúce bruško. V mojej predstave budúcnosti sme vždy traja. Ty, ja a Ono. Lebo ty si matkou bez dieťaťa. A to nie je správne.

Ak sa ma spýtaš…
Tak ti odpoviem.
Lebo rozprávať sa s tebou v tme a bozkávať ti pri tom líca – to sú chvíle, ktoré zo mňa robia človeka, akým naozaj chcem byť.

Sláva víťazom

14.04.2024

Dvere za posledným narušeným chudákom sa zatvorili a Timo si unavene sadol do kresla na recepcii. Bezprízorne sa díval von. Bolo tam úplné ticho, iba jemné pradenie vonnej lampy rušilo naše bezrečie. Pozerala som sa pred seba a nad čímsi premýšľala. Nespomínam si už nad čím, mala som celkom prázdnu hlavu. Nemám rada, keď sa to deje. Vadí mi to. Ak môj mozog nemá [...]

Koniec sveta

01.04.2024

Mám slabosť pre miesta, kde zastal čas. Také, kde neexistuje sentiment minulosti, ani ťažoba budúcnosti. Miesta, ktoré sú iba tu a iba teraz. Nájdete ich, keď budete kráčať naboso po mokrom piesku a zarývať sa doň pätami. Jedno také poznám. Vždy, keď tam prídem, ocitnem sa v bubline dokonalého Teraz. Nikdy tam nikto nie je, len ja a chlap, ktorý býva na útese celkom [...]

Vesmírne dvojča

11.03.2024

,,Potrebujem konzultáciu,“ povedala som Timovi po rozhovore s klientkou, ktorá prepadla bludom. Alebo možno nie. Možno sa len dostala do stavu mysle, o ktorom my ostatní môžeme iba snívať, prípadne sa na ňom smiať. ,,Vyzeráš tak,“ zasmial sa. ,,To bola tá crazy ezo lady?“ prekrútil očami. ,,Hej,“ nemám rada, keď o nej tak hovorí, lebo tá žena je [...]

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18, aktualizované: 13:17

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

kontroverza

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪ Ľudia, čo sa pohoršujú, by sa mali polepšiť. ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Štatistiky blogu

Počet článkov: 320
Celková čítanosť: 921237x
Priemerná čítanosť článkov: 2879x

Autor blogu

Odkazy