Založ si blog

Ženské lži

Sú len dve veci v živote muža, ktoré musí nevyhnutne pochopiť, ak sa chce stať plnohodnotným členom spoločnosti – po prvé, že proti vetru sa šťať neoplatí a po druhé, že ak nedokáže klamať žene, tak sa v živote nikdy nikam neposunie.

Vyrastal som s mamou a sestrou, bol som za to vďačný, lebo už odmalička som anatómiu dobre prevedeného klamstva mohol empiricky skúmať.
Keď máte osem rokov a šunkový rožok, ktorý vám mama zabalila na desiatu, vám ukradol starší a priestorovo výraznejší spolužiak, nemôžete to doma povedať. Jednak by bola mama smutná, že vám niekto ubližuje a sestra by sa vám smiala, že ste baba, takže okamžite, ako prekročíte prah dverí, musíte víťazoslávne zakričať: “Mami, zajtra mi daj dva!”

Potom príde v živote každého muža, ktorý vlastní sestru, chvíľa, keď si privedie domov prvého frajera. Budete ho nenávidieť, pretože kefuje vašu sestru v tej istej posteli, v ktorej ste ju vy dusili pred pár rokmi vankúšom a keď vás potom udrela, utekali ste s plačom za rodičmi, aby ona dostala, ale keď sa vás pri kuchynskej linke nenápadne a potichu spýta, čo si myslíte, kým on sedí na terase s rodičmi a chváli im trávnik, vaša odpoveď musí znieť: “Sympaťák.”. Nič viac. Žiadne podrobnosti, do ktorých by ste sa mohli zapliesť, žiadne manévrovanie. Sestra bude spokojná a vy sa môžete vrátiť do izby udierať do sadrokartónovej steny päsťou.

Najhoršie na svete sa klame babkám. Viete, babky sú zázračné rozprávkové bytosti, ktoré prejavujú svoju lásku jedlom a peniazmi, a keďže babka je taký ľúbivý tvor a vždy vám dá všetko, čo potrebujete, musíte im klamať veľmi odhodlane! Lož, ktorú zvládne v tomto prípade len dospelý a trénovaný muž, je: “Nie, ešte som dnes nejedol, dám si aj šiesty rezeň.”.
Nezabudnite na to, že babka vás pozná najlepšie, pretože vás zo všetkých najviac ľúbi a teda daná lož musí byť prenesená bez pohnutia brvou, rovnako, ako keď jej hovoríte: “Len mi ten stromček polievaj, babi, z toho sa robí čaj, nech by ti policajti hovorili čokoľvek.”.

Naopak, ženy, ktorým by sa klamať nemalo, pretože na to okamžite prídu, sú vaše najlepšie kamošky. Tie baby, ktorým pozeráte do výstrihu len zo slušnosti, viete. Tie, čo si pred vami grgnú a nie je im trápne poutierať vaše zvratky z podlahy, keď sa párty príliš podarí. V tomto prípade existujú len dve zaručené lži, ktoré ako dobrý kamarát musíte aplikovať do praxe: “Nebuď piča, jasné, že by som ťa dal, keby sme neboli kamoši” a “Ten tvoj je v pohode, ale tento týždeň proste nemám na pivo čas, šéf ma naháňa”.

No a potom prichádza narad trojjediné súpičie, ktoré človek musí ojebávať, inak by bol nutne gay. Frajerky, manželky, milenky. Čím je váš vzťah vážnejší, tým sofistikovanejšie vaše lži musia byť. Najťažšie je to s frajerkami, lebo pri nich do istého času neviete, čo môžete čakať, keďže nato, aby sa stali manželkami, majú aj občasné maniére mileniek a potom, keď už manželkami sú, tak u nich dostávate to, čo od milenky čakať nemôžete a naopak.

Ja osobne som frajerkám klamal vždy. Nikdy som nechodil s takými hlupaňami, ktoré by sa pýtali, či v tých šatách nie sú tučné, lebo ja som dosť rapel a v tomto prípade by som sa určite nechal počuť, že “Ak si pripadáš tučná, tak asi si”, ale lži o “jednom pive”, alebo o tom, že “je to len kolegyňa”, boli na dennom poriadku.

Keď som si jednu vzal, naučil som sa aj to, že “Nevadí, že ťa dnes bolí zasa hlava” a “Recept tvojej mamy na buchty je určite najlepší”. Keď už som mal z buchiet pupok a pokazené zuby, liečil som jej migrénu klamstvami milenkám, ktorým som vždy zodpovedne sľúbil, že “Sa určite rozvediem” a “Nikdy nikto nefajčil tak dobre, ako ty”.

Ale faktom je, že v prípade, že žena, ktorú spoznáte, nespadá ani do jednej z daných kategórií, budú vás vaše vlastné klamstvá o tom, že “Sa určite ozvem, neboj”, mrzieť viac, ako by ste si boli schopní pripustiť. Lebo ak to poviete niekomu, s kým sa priatelíte, máte chuť ho pretiahnuť a dokážete si ho predstaviť ako babku svojich vnúčat, kým vám Oidipovsky nakladá na tanier najlepšie buchty na svete, tak sa pravidlá lží menia.

Ona sa na vás zato nebude hnevať. Zo strachu, že by sa raz zaradila do kategórie, v ktorej by musela byť milosrdne klamanou už po celý život.

Sláva víťazom

14.04.2024

Dvere za posledným narušeným chudákom sa zatvorili a Timo si unavene sadol do kresla na recepcii. Bezprízorne sa díval von. Bolo tam úplné ticho, iba jemné pradenie vonnej lampy rušilo naše bezrečie. Pozerala som sa pred seba a nad čímsi premýšľala. Nespomínam si už nad čím, mala som celkom prázdnu hlavu. Nemám rada, keď sa to deje. Vadí mi to. Ak môj mozog nemá [...]

Koniec sveta

01.04.2024

Mám slabosť pre miesta, kde zastal čas. Také, kde neexistuje sentiment minulosti, ani ťažoba budúcnosti. Miesta, ktoré sú iba tu a iba teraz. Nájdete ich, keď budete kráčať naboso po mokrom piesku a zarývať sa doň pätami. Jedno také poznám. Vždy, keď tam prídem, ocitnem sa v bubline dokonalého Teraz. Nikdy tam nikto nie je, len ja a chlap, ktorý býva na útese celkom [...]

Vesmírne dvojča

11.03.2024

,,Potrebujem konzultáciu,“ povedala som Timovi po rozhovore s klientkou, ktorá prepadla bludom. Alebo možno nie. Možno sa len dostala do stavu mysle, o ktorom my ostatní môžeme iba snívať, prípadne sa na ňom smiať. ,,Vyzeráš tak,“ zasmial sa. ,,To bola tá crazy ezo lady?“ prekrútil očami. ,,Hej,“ nemám rada, keď o nej tak hovorí, lebo tá žena je [...]

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

kontroverza

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪ Ľudia, čo sa pohoršujú, by sa mali polepšiť. ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Štatistiky blogu

Počet článkov: 320
Celková čítanosť: 920946x
Priemerná čítanosť článkov: 2878x

Autor blogu

Odkazy